Tarım bankacılığı alanında öncü rolümüz devam edecek

Tarım bankacılığı alanında öncü rolümüz devam edecek

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, çiftçiyi çok iyi tanıyan, ihtiyaçlarını bilen bir banka olduklarını belirterek, “Bu konuda öncü rolümüz sürecek” dedi

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, Şekerbank’ın 57 yıl önce tarım sektörünün finansmanı amacıyla kurulduğunu, bu alanda özel sektörün öncü bankası olduğunu söyledi. Yıldız “Bu doğrultuda kuruluş amacı itibariyle tarıma destek olan bankamız, 57 yıldır tarım bankacılığı yapmaktadır. İşletme ve tarım bankacılığı işkoluna bağlı olarak bölge ve şubelerimizde 350’ye yakın müşteri temsilcisi bulunmaktadır. Şekerbank, tarım bankacılığındaki öncü rolünü sürdürerek, şube başına kredi kullandırımında ilk üç banka arasındaki konumunu hep koruyacaktır” dedi. Halit Haydar Yıldız, star’ın sorularını yanıtladı:

• Şekerbank’ın tarım bankacılığında üstlendiği rolü anlatır mısınız?

‘Anadolu Bankacılığı’nı misyon edinmiş bir banka olarak çiftçiyi çok iyi tanıyan, ihtiyaç ve koşullarını iyi bilen, bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni ürünler ve uygulamalar geliştiren bir bankayız. Diğer bazı bankalardan farklı olarak tarım bankacılığı Şekerbank için yeni bir açılım değil, kuruluş sebebi. Kamu hariç özel bankaların kendi kredi portföylerinde tarıma ayırdıkları ortalama payın yaklaşık üç katını bu segmente ayırıyoruz. İstikrarlı bir biçimde uzun yıllardır kırsal kesime finansman desteği vererek çiftçinin güvenini kazanmış durumdayız. Bankamızın yeni şube lokasyonları belirlenirken, tarımın yoğun olarak yapıldığı bölgelere öncelik veriyoruz.

• Tarım bankacılığnda yeni ürünleriniz olacak mı?

Yeni uygulamaya aldığımız tarımsal kredilerde nakit akışına dayalı kredilendirme yöntemi sayesinde talepte bulunan müşterilerimizi kişiye özel değerlendirme ile niteliksel özellikleri de dikkate alarak çok daha sağlıklı değerlendirip uygun koşullarda kredi kullanmalarını sağlıyoruz. Sektörde ilgili segmente bu finansman modelini uygulayan tek ve ilk bankayız. Arıcılık, organik tarım, sera kurulum ve yalıtımı, sulama sistemleri gibi çeşitli özel ihtiyaçlara yönelik kredi de sunuyoruz. Şeker fabrikalarına ve meyve suyu, reçel, konserve üretimi yapan firmalara meyve ve sebze temin eden çiftçilere temlik karşılığı kullandırdığımız kredilerimiz var.

57 YILDIR İDDİALIYIZ

Halit Haydar Yıldız, Şekerbank’ın 57 yıldır tarım bankacılığı yaptığını belirtti. Yıldız, tarım bankacılığının Şekerbank için açılım değil kuruluş sebebi olduğunu ifade etti.
Star 05/10/2010

0 yorum:

Yorum Gönder