Deniz Bank Çiftçiye 3 yılda 1.5 milyarlık kredi verdi

Çiftçiye 3 yılda 1.5 milyarlık kredi verdi, tefeciliği bitirdi

‘Çiftçiyi tefecilerin elinden kurtaracağız’ iddiasıyla tarım sektörüne kredi veren DenizBank, 3 yılda sağladığı 1.5 milyarlık destekle, üreticinin finansman sorununu çözdü

Özel bankalar arasında tarım bankacılığına ilk başlayan DenizBank, 3 yılda verdiği 1.5 milyar liralık krediyle çiftçiyi tefecinin elinden kurtardı. DenizBank Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hakan Ateş, tarım bankacılığı çalışmaları sırasında yaptığı açıklamalarda “Üreticiyi tefecilerin elinden kurtarma hedefiyle yola çıktık” demişti. Banka, bugüne kadar yaptığı eğitim çalışmaları, kredi desteği ve Üretici Kart sayesinde çiftçinin finansal sorunlarını çözmeye başladı. DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama ve Satış Grup Müdürü Ahmet Çelik “Özel bankalar arasında tarım sektörüne en çok destek veren kurumuz. Müşteri sayımız 350 bini aştı” diye konuştu. Tarım sektörünü ana odaklanma alanlarından birisi olarak belirlediklerini belirten Çelik “Şubelerimizde istihdam ettiğimiz ve çoğunluğu ziraat mühendislerinden oluşan tarım müşteri temsilcilerimiz ile köy köy, kasaba kasaba dolaşarak çiftçilere özel hizmet sunuyoruz” dedi.

EN ÇOK KREDİ KULLANDIRAN BANKAYIZ

Çelik, DenizBank’ın son 3 yıldır özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumunda olduğunu söyledi. Çelik “Müşteri sayımız bugün itibariyle 350 bini aşmıştır. Bugün Türkiye genelinde çiftçilere kullandırdığımız kredilerin büyüklüğü 1.5 milyar TL’yi aşmış durumda” diye konuştu. DenizBank’ın verdiği kredilerin 2003 yılında yalnızca 4 adet bitkisel ürünü kapsarken, bugün bu rakamın 30 kat artarak, buğdaydan şeker pancarına, mısırdan nara kadar 120 farklı ürünü bünyesine aldığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu: “Sadece bitkisel ürünlere değil, tarım sektöründe arazi alımından, tarım ekipmanı alımlarına, örtü altı tarımdan, hayvancılık yatırımlarına kadar her türlü yatırımı finanse edebilecek Ar-Ge ve altyapıya sahibiz.”

Yatırımcıları tarıma yönlendiriyoruz

DenizBank’ın küçük çiftçiye verdiği destek kadar büyük ölçekli yatırımlara ve yatırımcılara destek veren bir program oluşturduğunu belirten Ahmet Çelik, DenizBank’ın “Tarım+” ürünü ile geleceğin yatırım alanları olarak tespit edilen örtü altı tarım, süt hayvancılığı ve meyvecilik alanlarına yatırım yapmak isteyen girişimcilere de yön veridiğini belirtti. Çelik, şöyle konuştu: “Yatırımcı grupları, işadamları, büyümek isteyen üreticiler ve birleşerek birlikte büyümeyi planlayan üreticilerin hizmetine sunduğumuz “Tarım+” paketi; yatırımcıların ihtiyaç duyduğu her tür danışmanlığı da içinde barındırıyor. Yatırımcılar “Tarım+” hizmetimiz ile ilgili www.tarimplus.com.tr’den bilgi alabiliyorlar.”

Her ihtiyaca dönük kredi var

Tüm kredi ürünlerinin Traktör ve Tarımsal Ekipman Kredileri, Bitkisel Ürünler, Süt Hayvancılığı, Besi Hayvancılığı, Örtü Altı Üretim, Küçükbaş Hayvancılık, Su Ürünleri, Arazi Alım Kredileri ve Proje Finansmanı alanlarında üreticimize gereken desteği sağlayacak şekilde tasarlandığını belirten Çelik, böylece üreticilerin tüm ihtiyaçlarına özel çözümlerin sağlanabildiğini vurguladı.

Bin 500 köye 150 bin kitap desteği

Ahmet Çelik, sadece finansal destek değil, çiftçilerin sosyal hayatlarına da değer katmak için de çalıştıklarını ve bu amaçla 2008 yılında ‘Tarım Şenliği’, 2009 yılında ise ‘Tarım Seferberliği’ projelerini yaptıklarını söyledi. Tarım Seferberliği kapsamında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın katkısıyla hayat bulan “1.000 köye, 100 bin Kitap Projesi” çerçevesinde bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100 bin kitap, bin ziraat mühendisinin desteği ile bin köydeki üreticilere teslim edildiğini belirten Çelik “Bu projeye bu sene de devam ederek bin 500 köye 150 bin kitap daha vereceğiz” diye konuştu. Tarım Seferberliği kapsamında köylerde yaşayan ve maddi imkânı olmayan 25 çiftçi ailesinin başarılı çocuklarına TED işbirliği ile tam eğitim bursu sağladıklarını belirten Çelik, sorunları ortaya koyan Tarım Meclisi toplantıları düzenlediklerini ve bu toplantılarda çıkan sonuçların daha geniş kitlelere ulaşması için Star Gazetesi’nde yayınlandığını söyledi.

Çiftçi Kart’la tahsilat 10 gün önceye çekildi

DenizBank’ın yeni ürünü Çiftçi Kart’la, özellikle TMO ödemeleri 10 gün önceden alınabiliyor

Banka olarak özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ödemelerinde kullanılan en yeni ürünlerinin Çiftçi Kart olduğunu söyleyen Çelik “Üreticilerimize özel tasarladığımız ve TMO ürün ödemelerinde kullanılabilen bir banka kartı olan “Çiftçi Kart” bazı özellikli projelerde kullanılabilecek bir banka kartı olmakla beraber TMO’ya ürün teslim eden, satan üreticilerimiz “Çiftçi Kart” ile bu ürünlerini satabiliyor ve ürün bedellerini 10 gün erken alabiliyorlar” diye konuştu. Çiftçi Kart için ana hedeflerinin bankacılık ile tanışmış çiftçilerin yanı sıra bankacılık ile bugüne kadar hiç tanışmamış çiftçilerin de “Çiftçi Kart” sahibi yapmak olduğunu belirten Çelik “Çukobirlik, Tariş, Pankobirlik gibi sektörün önde gelen firma, birlik ve kooperatifleri ile geliştirdiğimiz işbirlikleri sayesinde sektöre özel ürün ve hizmetler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu işbirlikleri ile birlik ortaklarına girdi temini konusunda daha uygun maliyetli alım imkanları sunarak tarımda bir güç birliği oluşturuyoruz” dedi.

Üreticiye 5 ay vadeli akaryakıt desteği geldi

Çiftçilere yönelik ilk kredi kartı olan Üretici Kart ödemelerin hasat sonrasında yapılmasını sağlıyor

Ahmet Çelik, Türkiye’de üreticilere yönelik ilk kredi kartı ürünü olan Üretici Kart’ın birçok ürünün indirimli ve vadeli alınmasında çiftçiye destek olduğunu belirterek “Petrol Ofisi ile sürdürülen kampanya çerçevesinde üretici, Petrol Ofisi’nden Üretici Kart’ı ile 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabiliyor. Üreticinin en büyük girdi kalemlerinden olan akaryakıt alımında sunulan bu hizmetimiz üreticilerden büyük ilgi görüyor. Gübre tarafında ise üreticilerimiz Üretici Kartları ile anlaşmalı gübre bayilerinden 3 ay vadeli ve faizsiz gübre alabiliyorlar. Benzeri kampanyalarımız yem, tarım ilacı, yedek parça satışı yapan bayilerde de geçerli ve günden güne yeni kampanyalar artıyor” diye konuştu. ‘Üretici Kart’ ile 250 bini aşkın üreticiye 13 bin üye iş yerinde avantajlar sağlandığını belirten Çelik “2008 yılında başlattığımız uygulama ile Üretici Kart sahibi olmak isteyen çiftçilerimiz için süreci kolaylaştırdık. Üreticilerimiz bir SMS gönderimi ile kart başvurusu yapabiliyor. Üreticiler, cep telefonlarına URETICI yazıp T.C. kimlik numaraları ve bulundukları ilin plaka kodunu aralarında birer boşluk bırakıp 4415’e SMS göndererek Üretici Kart başvurusunda kolaylıkla bulunabiliyor” dedi.
Star 05/10/2010

0 yorum:

Yorum Gönder