Doğan grubunun vergi davası sonuçlandı

Doğan Yayın'ın vergi davası sonuçlandı


Doğan Yayın Holding'in iştirak satışına ilişkin vergi davası kısmen lete ksımen aleyhte sonuçlandı.

İSTANBUL - Doğan Yayın Holding A.Ş. 2006 yılında dolaylı bağlı ortaklığı D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş'de ilmühaber devrinde KDV matrah farkı hesaplanmasına ilişkin vergi davasının kısmen lehte, kısmen aleyhte sonuçlandığının öğrenildiğini bildirdi.

Doğan Yayın Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, 2 Ağustos 2010 tarihli açıklamalarında, 333 milyon 7 bin 127 TL vergi aslı, 499 milyon 510 bin 690 TL vergi cezası olmak üzere toplam 832 milyon 517 bin 817 TL tutarındaki davada ara kararı alındığının kamuya açıklandığı hatırlatıldı.

2006 yılında dolaylı bağlı ortaklıkları D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş'de ilmühaber devrinde KDV matrah farkı hesaplanmasına ilişkin söz konusu davanın "kısmen lehte ve kısmen aleyhte" şeklinde sonuçlandığının UYAP Sistemi vasıtasıyla avukatları tarafından öğrenildiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu 832.517.817 TL tutarındaki davanın, ne kadarının lehte, ne kadarının aleyhte sonuçlandığı ve gerekçesi bilinmemekte olup, bu husus ancak söz konusu dava sonucunun yazılı olarak bağlı ortaklığımıza tebliğ edilmesi ile öğrenilebilecek ve ayrıca kamuya açıklanacaktır" denildi.

Doğan Gazetecilik


Doğan Gazetecilik A.Ş'nin KAP'ta yayımlanan özel durum açıklamasında da, 12 Ocak 2010 tarihinde yaptıkları açıklamada, 2003 yılı Kurumlar Vergisi ve KDV matrah farkına ilişkin vergi aslı ve vergi cezası olmak üzere toplam 948 bin 12 lira tutarındaki Vergi İnceleme Raporu ile ilgili olarak Vergi Dairesi aleyhine dava açıldığının kamuya duyurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Söz konusu davanın 'kısmen lehte ve kısmen aleyhte' şeklinde sonuçlandığı Şirketimize tebliğ edilmiştir. Buna göre; 948.012 TL tutarındaki davaların 280.364 TL vergi aslı ve 445.098 TL vergi cezası olmak üzere toplam 725.462 TL'lik kısmının Şirketimiz aleyhine sonuçlandığı öğrenilmiş bulunmaktadır. Aleyhimize neticelenen vergi dava sonuçlarına, yürütmenin durdurulması talebini de içerecek şekilde, süresi içerisinde yasal itiraz hakkımız kullanılacaktır."

0 yorum:

Yorum Gönder