Dubaili firma, Suudi Arabistan’da 5 bin villa inşa edecek

Dubaili firma, Suudi Arabistan’da 5 bin villa inşa edecek

Dubai merkezli inşaat firması Arabtec Holding'in Suudi Arabistan'da 1.33 milyar dolar değerinde 5 bin adet villa inşa edecek. İnşaatın, Arabtec Suudi Arabistan tarafndan gerçekleşirileceği ve siparişin de Suudi Binladin Grubu tarafından verildiği öğrenildi.


Bölgedeki en büyük müteahhitlik firmalarından olan Arabtec Holding, yaptığı yazılı açıklamada Suudi Arabistan'ın doğu bölgesinde yer alan yeni bir yerleşim merkezinde yapılacak villa inşaat ve zemin hazırlama işlerinin 48 ay süreceğini belirtti.
Arabtec Yönetim Kurulu Başkanı Riad Kemal, 'Giriştiğimiz yeni proje, Suudi Arabistan'ın Arabtec için stratejik önemini gösteriyor. Bu, Riyad Prenses Nura Üniversitesi projesi dahilinde yaptığımız 46 binanın ardından ülkede bize verilen ikinci büyük proje oldu.' dedi.
Kaynaklara göre Arabtec Suudi Arabistan'ın hisselerinin yüzde 40'ı Dubai Arabtec Holding'e, yüzde 35'lik hisse Suudi Binladin Grubu'na bağlı CPC Hizmetler'e ve yüzde 20'lik hisse de Prime Uluslararası Grup Hizmetleri'ne ait.
Uzmanlar, küresel ekonomik durgunluğun ardından özellikle Arabtec gibi büyük inşaat firmalarının Dubai ve genel olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki projelere olan bağımlılıklarını azaltarak Suudi Arabistan, Katar ve Suriye gibi yeni pazarlara yöneldiğini ifade ediyor.
Star 05/10/2010

0 yorum:

Yorum Gönder